Project Nepal  januari 2004:  wederom een groot succes!

Op 26 januari a.s. reisden wij voor twee weken af naar Nepal. Het is werkelijk een prachtig land met een rijke cultuur. De Nepalesen zijn de meest gastvrije en vriendelijkste mensen die wij ooit op onze reizen zijn tegengekomen. Hierdoor voelde wij ons direct thuis en zullen wij dit land zeker vaker gaan bezoeken.

 Kindertehuis “Happy Childeren” in Kathmandu

Een Duitse stel, Gabi Laszinger en Andreas Sander hebben “Happy Childeren” een aantal jaren geleden opgericht. Buiten Katmandu hebben zij twee huizen gehuurd waar nu 32 kinderen tussen de 1,5 en 18 jaar wonen. Er zijn verschillende slaapkamers met stapelbedden, een gezamenlijke keuken en eetzaal en er is een soort klaslokaaltje waar na schooltijd het huiswerk wordt gemaakt. Omdat de kinderen geen ouders of familie hebben waar ze op kunnen terugvallen, zorgt Happy Childeren dat ze naar een particuliere school kunnen, zodat ze meer kans hebben op een baan en een zelfstandige toekomst.

 De hulp van TravellingAid

Gabi en Andreas hebben al veel voor elkaar, maar iedere hulp die deze kinderen verder en beter kan helpen is welkom! In overleg met de kinderen, de begeleidsters en ons contactpersoon in Kathmandu, Tulsi Gyawali, hebben we een wensenlijst samengesteld. Dankzij de vele donaties hebben we vrijwel alles in Nepal kunnen kopen. We kochten o.a. drie fietsen, een waterfilter, lakens en dekens, keukenspullen, medicijnen en vitaminesupplementen, kasten, noodverlichting en muziekinstrumenten. Dit laatste op bijzonder verzoek van de kinderen zelf. Van onze Nederlandse sponsors kregen wij tevens veel nuttige spullen mee die dankbaar in ontvangst werden genomen.

 

Het land: Het koningrijk van Nepal grenst grenst aan India en China, en heeft een oppervlakte van 147.181 vierkante kilometer. Nepal telt 23 miljoen inwoners. Met een bnp van 220 doller per persoon hoort de Nepalese bevolking tot een van de armste ter wereld.

Links: www.lonelyplanet.com