Historie 

"De Stichting TravellingAid is opgericht op 18 juli 2001. Wij bezochten tijdens vakanties veel landen in AziŽ, het Midden Oosten, het Caribisch gebied en Midden Amerika. Op deze reizen genoten wij van de prachtige natuur en historische sites, maar zagen wij ook armoede en achterstand bij een vaak ongelooflijke positieve bevolking. In november 2000 bezochten wij Cambodja om met name het tempelcomplex ďAnkor WatĒ te bezichtigen. De littekens van het Rode Khmer regime waren nog duidelijk te zien en te voelen. Er liggen nog miljoenen landmijnen in Cambodja begraven die nog steeds dagelijks slachtoffers maken. Vele zwerfkinderen- en gezinnen leven in Phnom Penh op straat. Het heeft een zeer diepe indruk bij ons achtergelaten. 

Wij wilden tijdens de vakanties meer kunnen betekenen voor de bevolking die we bezochten. Zo ontstond het idee voor de Stichting TravellingAid ."

Vincent en DaniŽlle Westmaas


Vakantie en het bieden van humanitaire hulp combineren!

Er wordt veel gereisd! Soms voor maar een paar weken, anderen trekken er een aantal maanden voor uit. De stichting TravellingAid zoekt bij elke reisbestemming een project in het (vakantie)land. Wij denken hierbij aan scholen, kindertehuizen of lokale ziekenhuizen. Voor elk project wordt apart geld geworven, waarmee ter plaatse goederen worden gekocht of worden meegebracht uit Nederland. Stichtingleden of "vrienden van de stichting" overhandigen zelf het geld of de goederen, zonder tussenkomst van derden. Zo weten wij zeker dat het geld goed terecht komt. Bovendien zijn er geen extra kosten gemaakt om het project te ondersteunen, zoals vliegtickets en accommodatie: de vakantie is ten slotte al gepland! Het kost alleen tijd, en die tijd is driedubbel goed besteed als je weet dat je er veel mensen en kinderen mee kunt helpen. Je leert het land op een andere manier kennen, waarbij je op een zeer positieve manier in contact komt met de lokale bevolking. Optimaal vakantie en hulp combineren!

Doel van de Stichting:

De stichting heeft ten doel: het verzorgen en ondersteunen van concrete internationale projecten op plaatselijk niveau, met name ten behoeve van kinderen. Dit willen wij bereiken doormiddel van:

1. het werven van fondsen en het inzamelen van gelden en goederen; 
2. het zonder tussenkomst van derden, direct op plaatselijk niveau, brengen van financiŽle hulp voor kleinschalige projecten; 
3. het leggen van contacten met deskundigen op plaatselijk niveau. 

Bijzonderheden:

* Het geld, de middelen of goederen worden ten alle tijde door de stichtingleden of "vrienden van de stichting" ter plaatse aan het project overhandigd.

* Geldinzameling gebeurt ter algemene ondersteuning van de stichting of specifiek voor een project, hierbij gaat 100% van het geld naar het project (een project is eenmalig, totdat een project opnieuw wordt bezocht door stichtingleden of "vrienden van de stichting)

* Overheadkosten van de stichting, zoals drukwerk en de website worden betaald uit donatiegeld of door sponsoring van bedrijven. Het streven is om deze kosten zo laag mogelijk te houden, zodat zoveel mogelijk ten behoeve komt van een project.

* De stichtingleden of "vrienden van de stichting " beoordelen ter plaatse of het geld en de middelen worden overhandigd aan het project. Indien de ingewonnen informatie niet juist is of de situatie op de locatie is ingrijpend veranderd, kunnen de stichtingleden of "vrienden van de stichting" ter plaatse afzien van donatie. (Ingewonnen gelden of middelen worden dan besteed aan anderen projecten.) Tevens kan afgezien worden van donatie in geval van externe omstandigheden waardoor de locatie niet bezocht kan worden (zoals weersomstandigheden, vervoer of politieke instabiliteit van het land).